На добудову музею Голодомору в Києві виділять 574 мільйони гривень, відповідний законопроєкт схвалив комітет Верховної Ради з питань бюджету.

Законопроєкт має на меті виділити додаткові кошти з державного бюджету на завершення другої черги музею, де мають відбутися основні офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років.

Виділення додаткових коштів дозволить «у короткий термін» завершити весь комплекс будівельних робіт, кажуть у ВР.

Рішення не передбачає збільшення видатків державного бюджету, запланованих на рік, додають у комітеті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національний музей Голодомору-геноциду в Печерському районі Києва почали будувати у 2008 році. У 2010 році для відвідувачів відкрили першу частину закладу – меморіал, а друга частина має бути власне музеєм. Її будують за проєктом польської архітектурної студії Nizio Design International й української компанії Project Systems LTD.

Будівельні роботи у вересні 2021 року. Фото: Олександр Ткаченко

Перший етап будівництва другої черги завершили у 2021-му: реконструювали будівлю «Зала пам’яті», збудували ліфт й інженерний колектор із шахтовим стовбуром. У межах другого етапу зводять будівлю нового музею, будують пішохідний міст й автомобільну стоянку на Дніпровському узвозі.

Проєкт другої черги Музею Голодомору
Зображення: Музей Голодомору

Музей мали завершити у 2022 році, до 90-ї річниці трагедії, але проєкт зупинили через війну. У листопаді 2022-го стало відомо, що будівництво музею планують відновити. На той момент уже була зведена будівля музею, залишалося зробити внутрішнє оформлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі