Перші «берлінські подушки» в Дніпрі встановлять на вулиці Скоробогатова (раніше – Громова), де невдовзі завершать ремонт, повідомляє спільнота Urban Dnipro.

«Подушки» встановлять на вулиці Скоробогатова, бо під час ремонту замінили покриття проїзної частини, однак не передбачили підняті переходи, кажуть у спільноті Urban Dnipro.

Схема руху на проїзній частині від Urban Dnipro після встановлення «подушок»

«Берлінська подушка» є штучною нерівністю з гуми, яку розміщують на проїжджій частині, щоб змушувати легкові автівки знижувати швидкість. Перші чотири «подушки» в Дніпрі встановлять до кінця літа.

Перевага таких «подушок» у тому, що вони займають не всю ширину дороги, а тому велосипедисти можуть їх обʼїжджати. Форма гумової перегороди дозволяє проїхати автівці повільно й без підскоків.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львові перші «берлінські подушки» встановили на вулиці Інструментальній у 2021 році. Ще одну «подушку» пізніше відкрили на вулиці Лінкольна. Крім того, київські урбаністи на «Київській майстерні міста» домовилися з міською владою про потребу опрацювати встановлення «берлінських подушок» замість наявних засобів заспокоєння руху автівок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Urban Dnipro