Відтоді, як у квітні 2023 року Uklon запустила інклюзивні авто для людей, які користуються колісними кріслами, пасажири цього класу здійснили 1905 поїздок, повідомили в пресслужбі компанії.

Загалом пасажирами нового класу авто стали 472 людини, які використовують колісні крісла. У середньому такі пасажири здійснювали 21 поїздку щодня.

За три місяці пасажири проїхали на інклюзивних авто 21 282 кілометри.

Найпопулярнішими локаціями, куди замовляли поїздки на авто інклюзивного класу, стали лікарні, залізничний вокзал, торговельний центр, дослідницькі інститути (Інститут ендокринології та обміну речовин, Національний інститут раку, Інститут травматології та ортопедії), а також парки.

Найдовшу поїздку здійснили з Києва до Житомира, вона тривала понад пʼять годин.

В інклюзивному класі авто працюють вісім професійних драйверів, які пройшли тренінг від організації «Доступно.UA» зі спілкування з людьми з порушеннями опорно-рухового апарату, кажуть в Uklon.

Компанія наразі шукає нових партнерів, щоб запускати аналогічну послугу в інших містах України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Клас авто «Інклюзивний» від Uklon доступний в Києві й передмісті в радіусі 20 кілометрів. Авто такого класу оснащені підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації колісного крісла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Uklon