Кількість вакансій і зарплати зросли в Україні протягом літа, ідеться в дослідженні Work.ua. На 4% збільшилася кількість пропозицій – до 93,8 тисяч вакансій. Це нижчі показники, ніж навесні, однак у Work.ua це пояснюють сезонністю.

Київська область уперше перетнула позначку в 30 тисяч вакансій, що становить майже третину від загальної кількості пропозицій в Україні. У трійці Львівська (9 тисяч вакансій) і Дніпропетровська області (8,9 тисяч). Натомість Харківська й Івано-Франківська області стали регіонами з найбільшим приростом вакансій у червні 2023-го.

Серед найпопулярніших посад – продавець-консультант, менеджер із продажу, водій, кухар і бухгалтер. Найбільший приріст у червні має вакансія вчителя початкових класів (на 44%).

Зарплатня в червні зросла ще на 500 гривень. За першу половину 2023 року середня зарплата зросла на 13% – до 17 тисяч гривень. Зростання фіксують у категоріях культури й музики, адміністрування, будівництва й у транспортній сфері.

Найбільше в червні, крім IT-спеціалістів, заробляли медіабаєр (55 тисяч гривень), водій-міжнародник (40 тисяч), керівник будівельного проєкту (35 тисяч), бізнес-аналітик (34 тисячі), рієлтор (32,5 тисячі). Найменші зарплати, від 7 до 10 тисяч гривень, у консьєржів, прибиральників і портьє.

Найбільша конкуренція шукачів за роботу в Київській, Вінницькій, Харківській, Сумській і Львівській областях. Найменша – у Закарпатській, Чернівецькій, Черкаській, Тернопільській і Миколаївській областях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Work.ua проаналізували, як змінилися зарплати українців за рік і які чинники впливали на це. За час повномасштабної війни середня зарплата в Україні зросла на 10% – з 15 тисяч гривень до 16,5 тисяч. Перше підвищення зарплат зафіксували в лютому 2023-го, а друге – у травні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі