Автошкола для людей з інвалідністю почала роботу в Київській області, на базі Національної академії внутрішніх справ у селищі Віта-Поштова, повідомляє КМДА.

В автошколі можна вивчити теорію й практику керування автомобілем (зокрема з ручним керуванням), скласти іспити й отримати посвідчення водія.

Навчатися можна як індивідуально, так і в групі. Теорію можна опанувати онлайн.

Для навчання та складання іспитів у школі облаштували інклюзивні приміщення. На практичних заняттях є можливість навчатися на сертифікованому автомобілі з ручним керуванням, додають у КМДА.

Загалом на курс виділяють 11 тижнів, із яких чотири тижні викладають теорію й сім – практику. В одній групі можуть навчатися до 30 людей.

Щоб вступити в автошколу, потрібно пройти медико-соціальну комісію й отримати довідку про причину та групу інвалідності, а також пройти медичний огляд, який підтвердить можливість керувати транспортним засобом.

Зображення: КМДА

Інклюзивні автошколи в інших областях

Інклюзивні автошколи працюють також у Хмельницькій, Кіровоградській, Львівській і Дніпропетровській областях.

У Камʼянці-Подільському школа функціонує на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. У Кропивницькому – на базі Донецького державного університету внутрішніх справ.

У Львові інклюзивну автошколу запустили на базі Львівського державного університету внутрішніх справ, а в Дніпрі – на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Контакти шкіл можна знайти за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт із запуску інклюзивних автошкіл реалізують у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». У школах, які планують відкрити по всій Україні, зможуть навчатися близько 300 людей з інвалідністю на рік, кажуть в МВС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі