МОЗ звільнило ректора Львівського національного медуніверситету Бориса Зіменковського, який напередодні потрапив у скандал через сексистські жарти, повідомили в міністерстві.

Виконувати обов'язки ректора до проведення конкурсу на посаду буде Орест Чемерис, проректор із науково-педагогічної роботи.

У червні, під час розподілу випускників в інтернатуру, Зіменковський принижував студентів і дозволив собі сексистські жарти. Зокрема, вибір однієї зі студенток на користь хірургії колишній ректор прокоментував так: «Жінка, а хоче різати, сумне. Я би такої «знати» не хотів» Що як мене вночі заріже». Відеозаписи опублікувала студентка медуніверситету Марія Грищук.

Борис Зіменковський. Фото: Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

Крім того, адміністрація університету порушила порядок рейтингового розподілу студентів, додала Грищук.

У МОЗ відреагували, назвавши ситуацію «ганебною», засудили будь-які прояви сексизму й упередженого ставлення до студентів і пообіцяли, що такі дії «не залишаться без покарання».

Новому ректору також дали завдання розробити концепцію розвитку університетської лікарні та координувати будівництво нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії за університету.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


83-річний Борис Зіменковський очолював Львівський національний медуніверситет із 1998 року. Останні вибори на посаду ректора відбулися у 2017 році.


У вересні 2022-го за сексистське висловлювання звільнили з посади СЕО компанії Yakaboo Івана Богдана.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі