«Укрзалізниця», «Армія дронів» і виробник чаю Gemini запустили чайну колекцію, частину з продажу якої будуть перераховувати для закупівлі FPV-дронів для ЗСУ.

З 5 липня можна буде придбати «бойовий» чай (міцний, із бергамотом) і «розвідувальний» (на кримських травах, «з ароматом чорноморського вітру».). Напої можна буде купити онлайн (у застосунку, чат-боті чи на сайті «Укрзалізниці») чи безпосередньо в потязі (крім «Інтерсіті+»).

Вартість чаю складає 20 гривень. З продажу кожного пакетика 5,5 гривень спрямовуватимуть на рахунок фандрейзингової платформи United24. Далі кошти передаватимуть на закупівлю дронів «Грім», які «дозволять військовим знаходити та вражати окупантів навіть там, де вони не планують бути знайденими». На звороті чайних пакетиків також розмістили гру «Морський бій».

Стежити за перебігом проєкту можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Збір на «Армію дронів» фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації почали рік тому, у липні 2022 року. Це програма, куди входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.


У грудні 2022 року «Укрзалізниця» повернула в потяги «залізничні» підсклянники для чаю. На підсклянниках написи Iron Bravery («Залізна сміливість») й «Україна». Крім того, базовий чай у потягах замінили на якісніший без зміни ціни. До меню додали добірку преміальних чаїв, а також капсульну й дріп-каву.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі