Наземний пішохідний перехід до станції метро «Університет» хочуть облаштувати до кінця 2023 року, пообіцяв гендиректор «Київавтодору» Олександр Федоренко в інтервʼю «Вечірньому Києву».

Ідеться про ділянку дороги на перехресті бульвару Тараса Шевченка й вулиці Пирогова, де є тільки підземний перехід. Схему організації дорожнього руху наразі опрацьовують з поліцією і «ЦОДР», каже Федоренко.

За словами Федоренка, комунальники дублюватимуть й інші підземні переходи наземними, відповідно до рішення Київради.

Так, на вулиці Богдана Хмельницького, де триває ремонт, хочуть зробити сім наземних пішохідних переходів: на повороті на вулицю Чикаленка й на Терещенківську, а також на перетині з Володимирською.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Патрульна поліція Києва відмовилася від проєкту наземного переходу біля станції метро «Університет». Натомість рекомендують встановити там пандуси чи ліфти, йдеться у відповіді на запит активіста Павла Постоєнка.

Проєкт облаштування наземного переходу на бульварі Шевченка став переможцем Громадського бюджету у 2109 році. Утім, його так і не втілили через супротив Патрульної поліції та Мінекології. Після початку повномасштабного вторгнення, у грудні 2022 року, поліція заявила, що втратила проєкт щодо облаштування наземного переходу від КП «Центр організації дорожнього руху» під час оборони Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі