Команда волонтерів «Ціна свободи» медичного батальйону «Госпітальєри» пропонує пророщене насіння бавовни в обмін на донейт.

Мета – зібрати 87 900 гривень на оклюзійні пов’язки Halo double pack для українських захисників. Оклюзійні наліпки застосовують у разі поранень грудної клітини, щоб повітря не потрапляло в рану.

Команда каже, що вирощувати бавовну в Україні нелегко, тому «маленькі живі бавовнятка» доставили в Україну з Каліфорнії та пророщували в українському чорноземі, щоб уже восени можна було отримати гарний букет.

Волонтери попередньо протестували, як виростити рослину в домашніх умовах. Бавовну рекомендують вирощувати як олеандр або як банан (ідеальна температура для рослини має становити 20–25°C, а мінімальна – 15°C). Також бавовну слід поставити на сонячному місці, а восени – досвічувати фітолампою. Крім того, рослина потребує добрив для томатів раз на два тижні й родючого ґрунту (із pH 5,5–7,5).

«Спостерігай за першим цвітінням, що майже як у Жадана в пісні. Насолоджуйся особливим багряним листям. Будь терплячим і чекай, як забавовнить», – коментують волонтери.

Щоби долучитися до благодійного збору, треба написати команді у Facebook чи Instagram і задонейтити від 500 гривень на карту 4441111153959014 із призначенням платежу «на бавовну свободи», надіслати квитанцію й отримати паросток рослини (особисто в Києві чи поштою по Україні).

На підтримку проєкту також планують випустити благодійний мерч. Крім того, українці зможуть стати кураторами з вирощування бавовни «у відповідь на численні запити».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Госпітальєри» – добровольча організація парамедиків, що бере активну участь у російсько-українській війні з 2014 року. Надає першу медичну допомогу й евакуює поранених українських військових і цивільних із найгарячіших ділянок фронту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі