У Бучі відновили дитячу школу мистецтв за підтримки німецьких донорів – некомерційної організації #WeAreAllUkrainians, фонду Help Alliance від Lufthansa Group та українського благодійного фонду BVG.

Оновлення фасаду та комплексний ремонт коштували 10 мільйонів гривень. На початок 2023 року вже відновили покріплю, вхід, системи водопостачання й водовідведення; замінили вікна й двері, встановили навігаційні елементи, а також придбали потужний генератор, щоби забезпечити безперебійне навчання. У школі облаштували й додаткові кабінети – щоби збільшити кількість дітей, які там навчаються.

Крім цього, у межах другого етапу відновлення благодійники з Німеччини спільно з українським фондом BVG також допомогли зробити музичний заклад для дітей більш інклюзивним та організувати тренінги й освітні курси для викладачів школи.

У Бучанській дитячій школі мистецтв імені Левка Ревуцького продовжуватимуть реновацію разом із німецькими партнерами. До нового навчального року планують укомплектувати художні класи, закупити нові меблі, телевізійну техніку для навчання, партію музичних інструментів для духового оркестру школи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У серпні 2022 року благодійний фонд BVG і відділ культури Бучанської міської ради підписали угоду про співпрацю з некомерційними організаціями We are all Ukrainians і фонду Help alliance.

Частину грошей для відбудови зібрали під час благодійного концерту в Мюнхенській філармонії. Також Lufthansa віддала гроші з пожертв пасажирів своїх рейсів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі