Українці зможуть обирати через портал «Дія», що і де відновлювати в регіонах, повідомила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Цьому посприяло ухвалення законопроєкту про розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку. Саме через голосування буде вирішуватися, куди з фонду підуть гроші. 

«Спочатку проєкти подаватимуться на голосування громадян засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ― через портал «Дія». Після цього Кабмін затверджуватиме фінансування за цим проєктом саме на підставі голосування громадян», – зазначила Шуляк.

Проєкти, що перемогли у голосуванні, вже у 2024 році отримають державне фінансування з ДФРР.

«Для того, щоб уникнути складного вибору між «стильними молодіжними» проектами (умовний скейт-парк) та нудними господарськи проектами (наприклад, труби для водопостачання) в цьому році пропонується обмежитись лише проектами розвитку з наступних категорій: критична інфраструктура ЖКГ, лікарні, ЦНАПи, укриття тощо», – підкреслювала голова бюджетного комітету Роксолана Підласа.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від 10 травня українці можуть подати заявку на грошову допомогу для заміни вікон, дверей, ремонту покрівлі. Це можна зробити на порталі чи в застосунку «Дія». Ми розповідали, як саме.

Також ми пояснювали, яким буде механізм компенсацій за зруйноване житло.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі