Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав інтерв'ю американському виданню The Washington Post, у якому говорив про темпи контрнаступу, знищення танків Leopard і результати відходу «Вагнера» з поля бою. Публікуємо основні тези з розмови.

Про темпи контрнаступу

Українські війська «щодня досягають певної позиції» в ході контрнаступу, навіть якщо йдеться про просування лише на 500 метрів, сказав Залужний в інтерв'ю американському виданню.

Теза про те, що контрнаступ України відбувається повільніше, ніж очікувалося, «злить» головнокомандувача, відзначає The Washington Post.

«[Контрнаступ] – це не шоу, яке весь світ дивиться і на яке робить ставки. Кожен день, кожен метр даються кров’ю», – цитує видання Залужного.

За словами головнокомандувача, найбільше Україна потребує винищувачів, щоб отримати перевагу в повітрі, але вони навряд чи надійдуть до осені.

Про знищені «Леопарди»

В інтерв'ю Залужний підтвердив знищення кількох танків Leopard німецького виробництва, які Україна отримала вперше наприкінці зими 2023-го.

«Ми не використовуємо «Леопарди» на парадах або для фото з політиками чи знаменитостями. Вони прибули сюди на війну. А «Леопард» на полі бою – не «Леопард», а мішень», – додає Залужний.

Про результати відходу «Вагнера»

Після «збройного заколоту» ПВК «Вагнер» і її відходу з поля бою ситуація суттєво не змінилася, наступ не полегшився для України, заявив Залужний.

«Ми не відчули, що їхній [росіян] захист десь ослаб», – відзначає головнокомандувач.

«То що, нам здаватися?»

Відповідаючи на запитання про те, чи загроза застосування РФ ядерної атаки змушує Залужного відмовитися від боротьби за контроль над ЗАЕС у найближчій перспективі, головнокомандувач відповів, що це його не зупиняє.

«Ми робимо свою роботу. Усі ці сигнали чомусь надходять ззовні: «Бійтеся ядерного удару». То що, нам здаватися?» – каже Залужний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Головнокомандувач ЗСУ Залужний дав перше відеоінтерв'ю журналісту Дмитру Комарову. У ньому він розповідає про вісім років війни, втрати, повномасштабне вторгнення, підготовку України та Росії до великої війни, зміни культури в ЗСУ та перемогу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Washington Post