Ділянку землі вартістю понад 442 мільйони гривень біля музею в Пирогові прокуратура Києва повернула громаді. Площа ділянки складає майже 19 гектарів.

Агропромислове товариство орендувало земельну ділянку на вулиці Академіка Заболотного на підставі договору, який уклали у 2004 році. Договір розірвали ще у 2015 році рішенням Київради.

Утім, товариство використовувало ділянку без законних підстав і зареєструвало право оренди цієї ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Позов прокуратури задовольнили суди першої та апеляційної інстанцій. Державну реєстрацію права оренди земельної ділянки для товариства скасували.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національний музей народної архітектури та побуту – це найбільший за площею музей просто неба в Україні. Його площа становить 150 гектарів. Там зібрані хати, садиби, млини й інші архітектурні пам’ятки з усіх куточків України. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну музей відновив роботу в травні 2022 року.

14 січня 2023 року уламки збитої російської ракети впали на територію музею в Пирогові. Постраждалих не було. Після цього музей реконструював центральний вхід, який збудували ще в 70-х.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі