Англомовний історичний спецпроєкт Opir запустила інформаційна платформа WeAreUkraine.info. Він присвячений руху опору в Україні, починаючи з 1917 року й до сьогодення.

Проєкт складається з 15 матеріалів про події Української революції 1917–1921 років, «Розстріляне відродження», опір селян під час Голодомору, шістдесятників, а також початок російсько-української війни у 2014 році.

Матеріали для спецпроєкту, зокрема, готували очільник Українського інституту нацпамʼяті Антон Дробович, директор Центрального державного історичного архіву в Києві Ярослав Файзулін і команда WeAreUkraine.

Проєкт Opir реалізують ГО «Життєстійка Україна» в межах програми «Стійкість» від «Фонду Східна Європа» й за кошти Європейського Союзу. Партнери – Фундація домів із прав людини та Чорноморський фонд регіонального співробітництва.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


We are Ukraine (WAU) англомовна інформаційна з матеріалами про історію й культуру України та російсько-українську війну. Проєкт створила команда консалтингової групи One Philosophy за підтримки волонтерів та IT-компанії Empat.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі