12 модульних будинків для переселенців з Херсону та Маріуполя відкрили на Закарпатті, повідомили у Закарпатській обласній раді. 

Облаштування цих модульних будинків та території навколо них профінансував уряд Словацької республіки. Вони виділили понад вісім мільйонів гривель. 

За ці кошти через програму SlovakAid було закупили інвентар та зробили підготовчі роботи, підведення і монтаж комунікацій, включно з електромережею та освітленням, каналізацією.

А також – реконструкцію даху у головній будівлі дитячого будинку. Надалі тут планують встановлення альтанки, побудувати парковки та висадити зелені насадження.

У новозбудованому модульному містечку житимуть родини із Херсона, а у дитячому центрі «Ковчег миру» – 24 дитини з Маріуполя.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проте, модульні містечка для переселенців «не спрацювали», сказала на конференції«Право на гідність в місцях компактного поселення» віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

За її словами, на сьогодні в Україні 25 модульних містечок, де перебуває близько 5 тисяч людей, і містечка продовжують облаштовувати: «Форма модульних містечок, як на мене, не проявила себе і не зарекомендувала, хоча може бути предметом для дискусій», прокоментувала Верещук.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі