У ніч на 24 червня РФ завдала ракетної атаки по Києву, навколо міста ППО знищила понад 20 ракет, повідомляє КМВА.

У Солом'янському районі уламки впали на 25-поверховий будинок, там частково зруйновані чотири поверхи, зайнялася пожежа.

Фото: КМВА

Двоє людей загинули, трамви різного ступеню важкості отримали 11 мешканців, трьох постраждалих госпіталізували (за інформацією КМДА, госпіталізували двох людей).

З будівлі врятували 24 людей, зокрема, трьох мешканців деблокували з-під завалів та одного – з ліфту.

Постраждало щонайменше 40 автомобілів, припаркованих біля будинку.

Пожежу ліквідували близько 6:30. Станом на 7:30 пошуково-рятувальні роботи в будинку тривали.

В області жертв, поранених та влучань немає, повідомили в ОВА. Унаслідок падіння уламків зафіксували декілька загорянь трав’яної підстилки, пожежі ліквідували. Також пошкоджений один автомобіль.

UPD. Одна із загиблих – 55-річна жінка, уточнюють у поліції. Дані про ще одну загиблу людину встановлюють.

UPD 8:50. За інформацією МВС, у Києві через ракетну атаку загинули троє людей. Є невпізнані жертви, для ідентифікації яких потрібен ДНК-аналіз.

Фото: МВС
Фото: Нацполіція

Інші області

Російські ракети у ніч на 24 червня літали також над Кіровоградщиною, Дніпропетровщиною, Харківщиною й Вінничиною, кажуть у МВС.

UPD 10:15. 41 крилату ракету та два ударні дрони знищила ППО в ніч на 24 червня, повідомили в Повітряних силах. Загалом РФ запустила 42 ракети з району Каспійського моря та з акваторії Чорного моря. Дронами атакували з південного напрямку.

У Кіровоградській області працювали сили ППО. Уламками збитих ракет в Кропивницькому пошкоджені кілька домоволодінь та авто, люди не постраждали, повідомляють в ОВА.

Над Дніпропетровщиною збили дев'ять крилатих ракет і три безпілотники. Є влучання у приватний сектор у Дніпрі (на фото) та в інфраструктурний об'єкт. Ущент знищені чотири приватні будинки, ще 25 пошкоджені. Відомо про вісьмох постраждалих, серед яких двоє дітей. Чотирьох людей госпіталізували, повідомляє ОВА.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Щонайменше три ракети С-300 випустили по Харкову. Влучання зафіксували у Слобідському та Холодногірському районах. Пошкоджена газова труба й автівки, люди, за попередньою інформацією, не постраждали, кажуть у ОВА.

UPD 10:35. Вранці 24 червня РФ також атакувала двома крилатими ракетами Одещину, повідомляє ОВА. Одну ракету знищили в повітряному бою, інша впала на відкриту територію. Вибухова хвиля пошкодила складську будівлю, люди не постраждали.

UPD [25.06, 11:20]: Під завалами в будинку в Соломʼянському районі рятувальники виявили тіла ще двох загиблих.

Операція з ліквідації наслідків ворожої атаки триває. Рятувальники ще працюють у пошкодженому будинку.

Загалом у будинку, куди влучили уламки російської ракети, загинули пʼятеро людей.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі