Уламки субмарини «Титан», на борту якої перебували пʼятеро людей, знайшли в Атлантичному океані, підтвердила Берегова охорона США, пише The New York Times. Загибель людей уже підтвердили в компанії OceanGate, яка займалася зануренням «Титана» до уламків «Титаніка».

Основний корпус судна з людьми поки що не знайшли. Вдалося розшукати лише конус хвоста, посадкову раму й задню кришку, які, імовірно, відпали після аварії.

Субмарина Titan. Фото: OceanGate

На борту перебували пʼять людей: Геміш Гардінг, який одним із перших спустився до безодні Челленджера, найглибшої точки Маріанської впадини; британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд і його син Сулейман; виконавчий директор OceanGate Стоктон Раш і французький дослідник Поль-Анрі Наржоле.

The New York Times додає, що Стоктон Раш одружений із праправнучкою найбагатших пасажирів «Титаніка», які загинули під час катастрофи. Історію пари – Ісидора й Іди Штраус – частково висвітлили у фільмі «Титанік» Джеймса Кемерона, пише видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Субмарина «Титан» належить компанії OceanGate, яка організовує туристичні подорожі до уламків «Титаніка» за 250 тисяч доларів. Звʼязок із «Титаном» зник 18 червня, за майже дві години після занурення.

«Титан» може перевозити лише пʼятьох людей: пілота, трьох туристів й експерта з занурення. Апарат має чотириденний запас кисню, який мав вичерпатися удень 22 червня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: OceanGate