Аеропорт «Бориспіль» хоче замовити прибирання на майже 52 мільйонів гривень, зокрема для закритих терміналів і паркінгу, відповідний тендер опублікований у системі Prozorro.

За умовами тендеру, виконавець повинен буде прибирати місця загального користування й виробничі приміщення в аеровокзалі, паркінгу й інших обʼєктах аеропорту з серпня 2023 року по кінець липня 2024 року.

У тендер включені прибирання туалетів у терміналах, а також приміщень «Прем’єр VIP зали» й бізнес-залів пасажирських терміналів D та F, нині закритих.

Зазначено, що переможець торгів повинен буде прибирати в терміналах й інших приміщеннях аеропорту загалом 800 унітазів, 831 умивальник, 233 пісуари й 167 душових.

Що кажуть в аеропорті

В аропорті підкреслюють, що до переліку об’єктів прибирання належать, окрім терміналів, виробничі приміщення.

«Незважаючи на те, що аеропорт на час військового стану знаходиться в простої, існує необхідність у підтримці в належному стані виробничих приміщень, оскільки в дуже малому відсотковому відношенні аеропорт функціонує», – пише пресслужба аеропорту.

В умовах воєнного стану послуги з прибирання почнуть надавати лише на підставі письмової заявки від аеропорту, додають у «Борисполі». Тож, якщо аеропорт не матиме потреби в прибиранні як загалом, так і в окремих приміщеннях, заявку не подаватимуть і кошти не витрачатимуть.

В аеропорті додають, що мають заздалегідь проводити закупівлі, бо якщо торги не відбудуться з першого разу, підприємство не зможе утримувати свої приміщення в належному стані.

«Заздалегідь проведена процедура є запорукою нормального функціонування підприємства й швидкого відновлення операційної діяльності аеропорту після перемоги України», – кажуть у «Борисполі».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Аеропорт «Бориспіль» не обслуговує пасажирські рейси з 24 лютого 2022 року, відколи розпочалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі