У ніч на 20 червня РФ завдала масованого ракетно-авіаційного удару по Україні по військових й інфраструктурних об’єктах України, повідомили в Повітряних силах. ППО знищила 32 із 35 ударних дронів, які застосували під час атаки.

Дронами атакували Київщину і Львівщину. Також завдали удару ракетами С-300 по Запоріжжю і його околицях.

UPD. Три дрони Shahed також знищили над Миколаївщиною, повідомили в ОВА.

Київ

Під час масованої повітряної атаки, яку РФ здійснила в ніч на 20 червня, у повітряному просторі навколо Києва знищили близько 20 дронів, повідомляє КМВА.

UPD. У Повітряних силах уточнюють, що над Київщиною збили понад 20 безпілотників.

Дрони заходили хвилями з різних напрямків. Небезпека тривала понад три години, відзначають у КМВА.

Це була друга атака дронами по Києву з початку червня й перша за останні 18 днів. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

UPD 9:20. Унаслідок атаки на Київщині пошкоджені нежитлові споруди й декілька приватних будинків, повідомили в ОВА. Через падіння уламків також зайнялася трав’яна підстилка. Жертв і постраждалих немає.

UPD 13:50. Через падіння уламків БПЛА пошкоджено також лінію електропередачі на Київщині, без світла залишилися майже пів тисячі абонентів, повідомили в Міненерго. Також через нічний обстріл пошкоджені мережі в Миколаївській області, знеструмлені два населені пункти.

Львів

Уночі дрони також атакували Львів й область, повідомив міський голова Андрій Садовий.

У Львові зафіксували влучання в обʼєкт критичної інфраструктури, кажуть в ОВА. Там виникла пожежа, люди не постраждали.

UPD 9:20. У Львові було три влучання в обʼєкт інфраструктури, повідомили в ОВА. На обʼєкті зайнялася пожежа, пошкоджене перекриття між поверхами, вибиті вікна. Водночас руйнування не значні, сказав міський голова Андрій Садовий в ефірі «Радіо Свобода», обʼєкти продовжують функціонувати.

Запоріжжя

Масованої атаки також завдали по Запоріжжю й передмістю, повідомили в Запорізькій ОВА.

Мішенями стали комунікації, техніка сільськогосподарського підприємства, а також популярне місце відпочинку, кажуть в ОВА.

За попередньою інформацією, люди не постраждали.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі