У ніч і під ранок 14 червня РФ завдала чергової повітряної атаки по Україні із застосуванням крилатих ракет і дронів. Цілили по військових та інфраструктурних об’єктах, повідомляють у Повітряних силах.

З акваторії Чорного моря завдали удару чотирма крилатими ракетами «Калібр» у напрямку Одещини. Три ракети вдалося збити, одна влучила в цивільний об’єкт.

Зі східного узбережжя Азовського моря РФ атакувала десятьма дронами Shahed, девʼять безпілотників вдалося збити, однак є влучання на Кіровоградщині.

З Ростовської області з бомбардувальників завдали удару по Донеччині шістьма крилатими ракетами.

Одеса

За попередньою інформацією, над Одесою ППО збила дві крилаті ракети, повідомили в Одеській РВА.

Водночас зафіксували влучання в громадські обʼєкти: у бізнес-центр й у склад торговельної мережі. Є постраждалі.

UPD. Унаслідок ракетного удару по Одесі загинули три людини, ще 13 поранені, повідомили в ОДА.

Через атаку пошкоджені житловий комплекс, навчальний заклад, бізнес-центр, кафе й крамниці в середмісті. Одну з ракет націлили на складське приміщення з продуктами харчування. Троє співробітників складу загинули, семеро отримали поранення.

Унаслідок атаки в Одесі також зазнали пошкоджень два заклади вищої освіти й Одеський музей цікавої науки, повідомили в команді музею. Через ракетний удар постраждали близько 100 експонатів. Зокрема, у музеї зберігалися дзеркальний лабіринт, «котушка Тесли», центробіжна карусель, власний планетарій і дві лабораторії, які неможливо було евакуювати.

UPD. Крім того, унаслідок атаки РФ постраждала Одеська кіностудія, яка є однією з найстаріших у світі.

Руйнування спричинила ударна хвиля від вибуху. Ніхто з працівників не постраждав, кажуть у кіностудії. Там пошкоджені центральний вхід, будівля цеху підготовки знімань і будівля, де оброблюють плівку.

Кіровоградська область

На Кіровоградщині зафіксували влучання дронів в об’єкт інфраструктури у Світловодську, повідомили в ОВА.

Пожежу локалізували, люди не постраждали.

Донеччина

Щонайменше три людини загинули і троє поранені внаслідок ракетного удару по Краматорську й Костянтинівці, повідомили в Донецькій ОВА.

Уранці 14 червня російські ракети влучили в приватний сектор міст: у Краматорську зруйновано щонайменше пʼять і пошкоджено два десятки приватних будинків, у Костянтинівці постраждали більш як 55 будівель. Також пошкоджені газогін й електромережі.

Дніпропетровщина

Усі три БПЛА, якими атакували Дніпропетровську область, збила ППО. Люди не постраждали, повідомили в ОВА.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі