В Ірландії платитимуть гранти на суму до 84 тисяч євро за переїзд у закинуті будинки на островах. Це частина 10-річного плану з відновлення і розвитку островів, який ухвалив уряд країни.

Так, хочуть інвестувати у розвиток 80 громад на 23 островах. Населення там скоротилося на 13% за останні 25 років. Наразі там проживає 2700 людей.

Грант покриває переїзд і ремонт закинутого будинку, який має взяти на себе новий мешканець. Крім того, потрібно надати документи, які підтвердили би, що це їхнє основне місце проживання.

В уряді Ірландії наголошують, що налагодять швидкий інтернет, щоби люди мали змогу працювати віддалено. Натомість медичні консультації мешканці зможуть отримувати у спеціальних автоматичних кабінках, які встановлять найближчим часом.

Програму компенсацій за відновлення закинутих будинків в Ірландії запустили ще в 2022 році. Однак новий план передбачає, що гранти для ремонту острівного житла будуть на 20% вищими, ніж материкового. Це пояснюють підвищеною вартістю через ускладнену логістику.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше італійське містечко на Сицилії пообіцяло заплатити пʼять тисяч євро людям, які переїдуть туди жити. Грант також передбачає ремонт і реставрацію закинутого будинку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі