У Києві перевірили три чверті укриттів: третина з них не має вільного доступу, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Загалом у місті перевірили 3382 сховища. 35% із них непридатні для використання, а 65% технічно придатні, хоч до них є «значний перелік зауважень». «Загалом результати ревізії поки не втішні», – підбив підсумки Олександр Камишін.

Статистика перевірки укриттів у Києві від КМДА

У КМДА натомість кажуть, що станом на ранок 7 червня лише 265 укриттів не відповідають вимогам, а ще 920 потребують додаткової підготовки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


5 червня 2023-го після перевірки понад 1600 укриттів у КМДА казали, що безперешкодний доступ є до 90% з них. За результатами інспекції, тоді найкращі показники були в Деснянському районі, де доступ був до всіх укриттів, а найгірші – у Шевченківському.


У «Київ Цифровий» 2 червня додали офлайн-мапу укриттів і можливість скаржитися на зачинені сховища. Щоби скористуватися мапою укриттів в офлайн-режимі, потрібно принаймні один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Усі офіційні укриття Києва також додали на карту від «Лун.Місто», яку запустили 30 травня.

Більше тисячі скарг на укриття надійшло за добу в «Києві Цифровому» після того, як у застосунку запустили сервіс зворотного звʼязку щодо сховищ. Майже половина скарг була про те, що укриття зачинені. Чверть користувачів поскаржилися, що укриття перебувають у неналежному стані, ще чверть – що поблизу немає сховищ.


Чат-бот, де можна оцінити стан найближчого укриття, запустили в Києві. Він пропонує вибрати район Києва, а далі – вказати вулицю, де розташоване укриття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі