Власника, який почав зводити надбудову на даху памʼятки архітектури на вулиці Володимирській, зобовʼязали демонтувати конструкцію, повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

Уранці 6 червня обʼєкт відвідали представники департаменту благоустрою і охорони культурної спадщини разом із поліцією.

«Припис передали, конструкцію мають демонтувати», – пише Євгенія Кулеба.

За словами депутатки Київради, це вже третій незаконний поверх, який збиралися надбудувати на історичній будівлі.

«Власник точно не добросовісний, і гарантії того, що він із цим приписом не піде до суду, немає. Тому не можна розслаблятися», – додала Кулеба.

UPD. Департамент охорони культурної спадщини у коментарі The Village Україна підтвердив, що проєктну документацію і дозвіл на проведення робіт на будівлі власнику не погоджували. Крім того, ОСББ «Крит», на утриманні та обслуговуванні якої перебуває пам'ятка архітектури, не уклало охоронний договір на будівлю.

«Департамент направив припис з відповідними пам’яткоохоронними вимогами, зокрема щодо припинення будь-яких робіт, надання на розгляд до Департаменту науково-проєктної документації та укладання охоронного договору», – ідеться у повідомленні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Будинок на вулиці Володимирській, 4, звели у 1860-ті роки висотою у два поверхи. У 1890-ті будівлю добудували до чотирьох поверхів. У 2007 провели реконструкцію з надбудовою, під час якої на памʼятці архітектури зʼявилися атиковий і мансардний поверхи. Пізніше надбували ще один поверх.

Будівля до реконструкції. Фото: «Творча архітектурна майстерня Юрія Лосицького»
Будівля у 2012 році. Фото: вікіпедія

У 2023-му на даху памʼятки архітектури на вулиці Володимирській, 4, знову почали зводити надбудову. Схожі незаконні конструкції зʼявилися на будівлі у 2021 році, тоді їх демонтували. Власник заявляв, що намагався уникнути підтоплень від дощів і снігопадів, встановивши споруду на даху, однак «зрозумів, що був не правий», повідомляли в районній адміністрації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі