Компанія Apple представила гарнітуру доповненої реальності Apple Vision Pro, за допомогою якої можна керувати робочим простором жестами, голосом і поглядом.

Гарнітура може перемикатися між доповненою й повною віртуальною реальністю й дозволяє одночасно бачити реальний простір навколо себе й працювати з програмами у віртуальному.

Це самостійний пристрій, що функціонує без підключення до смартфона або комп’ютера. Гарнітура працюватиме на операційній системі VisionOS і підтримуватиме Bluetooth-аксесуари, як-от Magic Keyboard і Magic Trackpad. Також пристрій можна буде підʼєднати до MacBook.

В Apple акцентують на тому, що користувач гарнітури Vision Pro не ізольований від зовнішнього світу. Коли пристрій працює у режимі доповненої реальності, можливий зоровий контакт із людьми поряд.

За допомогою гарнітури можна буде записувати 3D-відео.

Також Vision Pro підтримуватиме ігрові контролери. Зокрема, під час презентації продемонстрували роботу гарнітури з геймпадом DualSense від Sony.

У компанії відзначають, що від дня запуску на пристрої буде доступний стримінговий Disney+ із 3D-фільмами, а також понад 100 ігор Apple Arcade.

Крім того, анонсували аудіосистему з персоналізованим звуком, що підлаштовується під навколишнє середовище.

В автономному режимі зовнішній акумулятор дозволяє користуватися пристроєм до двох годин.

Пристрій має зʼявитися в продажу в США на початку 2024 року, пізніше того ж року його представлять в інших країнах. Коштуватиме гарнітура від 3499 доларів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні 2022-року представили AR-окуляри від Google. Автори проєкту назвали цей продукт «субтитрами для реального світу». Окуляри наживо перекладають іноземну мову й виводять переклад у вигляді титрів на скло. Продукт збиралися тестувати в громадських місцях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі