Київ безкоштовно отримав від Латвії 66 автомобілів, які конфіскували в пʼяних водіїв, повідомляє Delfi з посиланням на Агентство державного соціального страхування.

Це стало можливим після того, як парламент Латвії в лютому 2023 року схвалив поправки до закону, які передбачають можливість передачі Україні автівок, конфіскованих у нетверезих водіїв. Перші 18 автомобілів Латвія передала Києву в березні 2023 року.

Рішення про передачу авто Україні в кожному окремому випадку ухвалює латвійський уряд. Лише за 3 червня конфіскували машини в пʼятьох водіїв, які відмовилися проходити тест на алкогольне спʼяніння.

«Ми можемо реалізувати конфісковані в пʼяних водії автівки, продавши їх, здавши на перероблення або розібравши на запчастини, однак ми бачимо, що вони були би кориснішими для народу України», – пояснив голова комісії з оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції Раймондс Бергманіс.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У листопаді 2022 року в Латвії набули чинності поправки до Кримінального кодексу, які передбачають кримінальну відповідальність за керування транспортом, якщо концентрація алкоголю в крові водія перевищує 1,5 проміле. Машину конфісковують, якщо власник керував автомобілем у стані алкогольного спʼяніння або відмовився пройти перевірку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі