Центр захисту прав дитини запустили в Україні, який протидіятиме злочинам Росії проти українських дітей, повідомили в Міністерстві реінтеграції.

Центр працюватиме з дітьми, які стали жертвами злочинів чи були їх свідками. У закладі фахівці отримуватимуть інформацію від дітей і їхніх родин, проводитимуть медичне обстеження й надаватимуть необхідну допомогу.

Працюватиме центр за планом дій Bring Kids Back UA. Це комплекс заходів української влади, іноземних урядів і міжнародних організацій у захисті прав дітей. 

Зокрема, цей план включає «конкретні дії» з повернення українських дітей, яких незаконно депортували, сказав очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Також центр буде займатися розвитком сімейних форм виховання, реінтеграцією дітей, повернутих із РФ, організацією їхньої соціалізації й освітні ініціативи, фіксацією злочинів і притягненням РФ до відповідальності, комунікацією й публічними заходами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росіяни депортували понад 19 тисяч українських дітей до РФ. Повернути вдалося 371 дитину. 


Читайте матеріал The Village Україна про те, чому викрадення Росією українських дітей є ознакою геноциду і як повертати їх на батьківщину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі