Із 1 липня «Укрпошта» відмовиться від бандеролей – починає діяти новий закон про поштовий зв’язок, повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Відправлення, які досі здійснювали у вигляді бандеролей, стануть звичайними посилками. Їх можна буде оформити онлайн й оплатити в особистому кабінеті або в мобільному застосунку.

«Така річ як «бандеролька», яку треба було обклеювати марками, іде в минуле. Дуже радимо нашим клієнтам максимально використати наші чудові марки для оплати цих пересилань до 1 липня», – пише Смілянський.

Марки будуть потрібні тільки для відправлення листів і листівок, відзначили в «Укрпошті».

Філателію можна буде купувати онлайн

Також не потрібно буде йти у відділення, щоб замовити марки, конверти й іншу філателію. Її можна буде замовити онлайн, сплатити карткою або за безготівковим рахунком, а потім забрати в найближчому відділенні після отримання сповіщення. Послуга працюватиме у звичайному режимі з 1 червня, каже Смілянський.

«Найближчим часом» планують також відмовитися від печаток і сургуча, каже директор «Укрпошти».

Тарифи на Доставлення в США

Крім того, із 1 червня «Укрпошта» знижує тарифи на доставлення в США. Клієнти зможуть заощаджувати 8% на відправленнях, «і все це з повним трекінгом», додав Смілянський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні 2023-го «Укрпошта» також на 60% знизила тарифи для відправлення посилок у Німеччину. Новий тариф діє і для фізичних осіб, і для українських підприємців. У вартість включили кур’єрську доставку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі