Ще більше 1220 камер із функцією розпізнавання обличчя встановлять на Київщині, повідомляють в ОВА.

За кошти обласного бюджету закупили 1229 камер відеоспостереження.

Зараз функціонує 1883 камери відеоспостереження, 480 можуть розпізнавати номерні знаки транспорту, а 905 – оглядові. За останній час інтегрували 500 камер із функцією розпізнавання обличчя. Водночас у 2019 році їх було лише 18.

Такі камери допомагають шукати осіб, які скоюють злочини, виявляти ДРГ, шукати дітей, які зникли. Наприклад, у цьому році повідомили про зникнення 238 дітей, і усіх вдалося розшукати, пояснюють в ОВА.

Камери розміщені, зокрема, на об’єктах критичної інфраструктури, у Чорнобильській і прикордонній зонах, на автошляхах Київської області. Їх також облаштовують на залізничних переїздах.

Крім того, на дорогах України з’являться 28 нових ділянок із радарами TruCAM, які контролюють швидкість автівок. Їх встановили на аварійно небезпечних відрізках дороги. Зокрема, у Києві такі радари з’явилися проспекті Академіка Паладіна (від Берестейського проспекту до Одеської площі). Повний список можна подивитися за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час повномасштабного вторгнення росіяни знищили майже 30% камер відеоспостереження, зазначив очільник Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі