У Львові забудовник біля ЖК хоче облаштувати рекреаційну зону замість промислових ставків із рибою, повідомляє міська рада.

Представник компанії Аvalon, який орендує землю на вулиці Замарстинівська, 172, пообіцяв відновити озеро. За його словами, це озеро відновлять «у дещо іншій конфігурації», але збережуть основні параметри. Замість трьох мініставків для розведення риби має з’явитися водойма з рекреаційною зоною, доступна для всіх мешканців Львова. Зону відпочинку з водоймою біля Avalon Flex хочуть облаштувати вже у 2023 році.

Що каже міська влада й активісти

Заступник мера Львова з містобудування Любомир Зубач зазначив, що орендарі зверталися до міської влади з проханням зробити на ділянці ще й ресторан, але мер наклав вето на це рішення, бо «не було ясності з озером». Зубач також наголосив, що водойма має бути біля ЖК – це передбачено містобудівним розрахунком детального плану території, також є паспорт відповідних водойм. Водночас питання в тім, у якій формі облаштують озеро.

Голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян виступає за збереження озера в його попередніх межах. Він зазначив, що важливо повністю створити проєкт відновлення озера, а вже потім говорити про заклади громадського харчування. Утім, якщо це справді буде повне відновлення водойми, то ресторан уже не поміститься, вважає активіст.

Зрештою будівництво ресторану домовилися погодити з виконавчими органами й комісією екології. Якщо ресторан буде вписуватися в концепцію рекреаційного простору, його дозволять побудувати, якщо ні, то займатимуться лише відновленням водойми, підсумував Любомир Зубач.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мешканці прилеглих територій й активісти, які помітили засипане озеро на будівельному майданчику, напередодні звернулися до ЗМІ із закликом зберегти водойму на перехресті вулиць Замартинівської й Варшавської, поруч із ТРЦ «Спартак». Вони почали бити на сполох ще в грудні 2021 року.

В управлінні екології та природних ресурсів Львова кажуть, що їм було про це відомо й на той час вони вже вели перемовини про відновлення водойми на території ЖК на вулиці Замарстинівській.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі