За секс на зупинці у Львові хлопця оштрафували на 51 гривню, ідеться в постанові Франківського суду міста Львова. Також правопорушник має заплатити державний судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

Хлопець уже вдруге не з’явився на засідання суду, хоч і був поінформований про нього. Справу вирішили розглянути без нього. Хлопця визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, але він може подати апеляційну скаргу протягом десяти днів.

Що сталося

На зупинці у Львові (на вулиці Кульпарківська, 123) 25 лютого, після 22:00, неповнолітній хлопець (його вік з’ясували вже пізніше) і 18-річна дівчина були оголені нижче пояса й займалися сексом. Їх помітили поліцейські, склали протокол і зафіксували правопорушення на нагрудні камери.

Їхні дії кваліфікували як адміністративні правопорушення (стаття 173 Кодексу України про адміністративне правопорушення, дрібне хуліганство). За такою статтею можна отримати штраф від одного до трьох неоподаткованих мінімумів, громадські роботи від 40 до 60 годин, виправні роботи від одного до двох місяців із вирахуванням 20% заробітку чи адміністративний арешт до 15 діб).

Чому спочатку звинуватили лише дівчину

Наприкінці березня Франківський суд міста Львова вперше розглянув справу й звинуватив лише дівчину в «прояві безсоромності й грубої непристойності». Вона визнала свою провину. Штраф не накладали, обмежилися лише усним попередженням.

У відповідь на запит «Громадського» в суді пояснили, що не притягнули до відповідальності хлопця лише тому, що він не зявився на засідання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі