Інсталяцію, присвячену військовополоненим з «Азовсталі», відкрили на Софійській площі в Києві, повідомляє Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Це інсталяція у вигляді рук полонених, закованих у кайданки. Як пояснюють творці, з іншого ракурсу вона схожа на серце й символізує «віру й незламність у героїв». Гіпсову скульптуру за тиждень створила команда митців, серед яких Яна Беспалько, Наталя Башкатова, Анастасія Симоненко, Денис Петришин. 

Скульптуру розмістили до річниці виходу українських військових з «Азовсталі», розповіли організатори «Суспільному». Інсталяція стоятиме на Софійській площі, поки весь гарнізон «Маріуполь» не повернеться з полону додому, зазначили в Асоціації захисників «Азовсталі».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


22 вересня Україна повернула з російського полону частину захисників Маріуполя й командирів полку «Азов», серед яких Святослав «Калина» Паламар, Сергій «Волина» Волинський, Денис «Редіс» Прокопенко, а також Богдан «Тавр» Кротевич. П’ятеро командирів «Азову» залишатимуться під особистим протекторатом у Туреччині до кінця війни. Водночас близько 700 військовослужбовців полку «Азов» досі перебувають у полоні.


Редакція The Village Україна спілкувалася з родиною Михайла Діанова, який захищав «Азовсталь» і повернувся додому під час останнього обміну після чотирьох місяців полону.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Юрій Стефаник