Київський шрифтовий розробник Богдан Гдаль запропонував дизайн для нової назви станції метро «Дружби народів», яку 18 травня рішенням Київради перейменували на «Звіринецьку».

За словами автора, його надихнув шрифт авторства Олександра Ком’яхова, який ілюстратор розробив на основі настінних розписів Трапезної церкви Києво-Печерської лаври.

«Це вʼязь із настінних розписів у Трапезній церкві Києво-Печерської лаври. Чистої вʼязі тут не вийде, бо вона не лягає, але літери цікаві», – відзначає Гдаль.

Раніше дизайнер також запропонував новий шрифт для назви станції метро «Площа Українських Героїв».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2023-го кияни підтримали перейменування станції «Дружби народів» на «Звіринецьку» під час голосування в застосунку «Київ цифровий». Нову назву для станції затвердила Київрада 18 травня.

Станція «Дружби народів» була названа за однойменним бульваром, який символізує дружбу між пострадянськими державами, серед яких РФ та РБ. Водночас назва «Звіринецька» означає історичну місцевість Києва, яка пролягає між Печерськом, Видубичами, Теличкою й Чорною Горою та називалася Звіринцем ще за часів Київської Русі.


Загалом у Києві вже отримали нові назви три станції метро. Окрім станції «Дружби народів», перейменували станцію «Площа Льва Толстого» на станцію «Площа Українських Героїв», а також проєктну станцію «Проспект Правди» – на «Варшавську». Також тривають обговорення щодо перейменування станцій «Мінська» і «Героїв Дніпра».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі