Авіакомпанія «Нової пошти» Supernova Airlines виконала свій перший авіарейс.

Літак доставив 7 тонн міжнародних посилок із міжнародного аеропорту Риги в польський Жешув, а після цього їх перевантажили у вантажівки й відправили в Україну.

Перший рейс виконали в кооперації з латвійською авіакомпанією. Supernova Airlines тепер виконуватиме рейс за цим маршрутом двічі на тиждень, щовівторка та щочетверга.

Авіакомпанія виконуватиме лише рейси з міжнародного доставлення посилок. Літаки компанії базуватимуться в ЄС на час закриття повітряного простору України. До початку повномасштабної війни планувалося, що рейси здійснюватимуть з аеропортів «Бориспіль» і «Львів».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У жовтні 2021 року стало відомо, що «Нова пошта» запускає власну авіакомпанію Supernova Airlines для доставлення міжнародних вантажів. Раніше для міжнародних відправлень «Нова пошта» співпрацювала з іншими авіакомпаніями.

Улітку 2021 року компанія також уперше в Україні протестувала доставку посилки безпілотним літальним апаратом. Доставку дронами «день у день» планували запустити до 2023 року.


Від початку повномасштабного вторгнення РФ «Нова пошта» почала відкривати відділення в Європі. У Польщі компанія відкрила вже 19 відділень у девʼяти найбільших містах: Варшаві, Кракові, Любліні, Гданську, Вроцлаві, Познані, Жешуві, Лодзі й Катовіце. У Варшаві також працює вантажне відділення, де приймають відправлення вагою до 1000 кілограмів.

Із травня 2023 року почало працювати друге відділення в Литві. Крім того, на початок року анонсували відкриття Nova Post у Чехії й Німечині.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі