Українська благодійна організація Energy Act For Ukraine Foundation встановлює сонячні панелі в лікарнях Чернігова і Київщини. 

Ці проєкти реалізовують в рамках кампанії Фонду «50 сонячних лікарень».  Чернігівська обласна дитяча лікарня стала першою лікарнею, де встановили панелі.

Їх встановили для автономного живлення критичного обладнання корпусу лікарні, де є відділення інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей. Така система дозволить корпусу працювати в автономному режимі до чотирьох годин у разі блекауту. Також очікують, що економія лікарні на витратах за електроенергію складатиме близько п'яти тисяч євро щорічно.

Також панелі встановлюють в Іванківській лікарні на Київщині. Громада перебувала в окупації з перших днів війни до початку квітня 2022 року, а лікарня продовжувала надавати допомогу постраждалим.

Благодійним партнером проєкту виступив бренд Garnier, а сонячні панелі для Чернігівської лікарні надала польська компанія Menlo Electric.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На даху київської багатоповерхівки на вулиці Великій Васильківській встановили сонячні панелі. Завдяки ним жителі будинку залишаються з теплом і гарячою водою під час відключень світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі