На розі вулиць Вишгородської і Пріорської у Києві активісти спільноти Ukrainian Modernism помітили комунальників, які розбирали зупинку транспорту «Пріорська».

Активісти кажуть, що ця зупинка має історичну, культурну та архітектурну цінність, бо є зразком архітектури модернізму й відображає дизайн малих архітектурних форм другої половини XX століття. Крім того, вона створена за індивідуальним проєктом – подібних більше немає. Зупинка має оригінальне дерев’яне оздоблення.

За словами активістів, на місці зупинки планують облаштувати «ларьок із цигарками». Натомість у «Київпастрансі» відповіли на запит видання «Твоє місто», що встановлять кіоск із продажу проїзних документів та інших товарів.

Необхідність знесення зупинки обґрунтували тим, що вона вже аварійна й не відповідає сучасним вимогам, бо не надає захисту від негоди. Зупинку ввели в експлуатацію у 1985 році. Крім того, в «Київпастрансі» кажуть, що на «Пріорській» уже є павільйон очікування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На вулиці Вишгородській на Пріорці у серпні 2022 року пообіцяли оновити сквер. Зокрема планували демонтувати тимчасові споруди, які «псують екологічний стан і естетичний вигляд», а також заважають руху пішоходів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі