Всесвітня організація охорони здоровʼя скасувала статус пандемії COVID-19. Таке рішення ухвалили після рекомендації Комітету з надзвичайних ситуацій, який збирався вже вп’ятнадцяте, заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

Гебреїсус зауважив, що це не миттєве рішення, а ретельно обдумане протягом певного часу.

«Але це не означає, що COVID-19 більше не становить глобальної загрози здоровю. Минулого тижня коронавірус забирав життя що три хвилини – і це лише ті смерті, про які ми знаємо», – зазначив гендиректор ВООЗ.

Гендиректор ВООЗ закликав країни переходити від режиму надзвичайної ситуації до боротьби з коронавірусом, як з іншими інфекційними захворюваннями, але «не ослаблювати пильність».

Він також наголосив, що мільйони людей продовжують жити з виснажливими наслідками стану після COVID-19, і додав, що залишається ризик появи нових варіантів вірусу. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу 11 березня 2020 року. Вона тривала більше трьох років. Від початку пандемії в Україні виявили понад 5,5 мільйонів випадків захворювання (із них майже 416 тисяч – серед дітей). Унаслідок хвороби померло 112 268 людей (із них 89 – діти), повідомляють у МОЗ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі