Удень 3 травня військові РФ обстріляли центр Херсона, район залізничного вокзалу, а також завдали удару по єдиному гіпермаркету, який працював у місті.

UPD. Станом на 18:50 відомо про 17 загиблих і 45 поранених через обстріли. Серед постраждалих – двоє дітей, повідомили в міській військовій адміністрації.

Упродовж дня армія РФ обстрілювала Херсон з артилерії, РСЗВ й іншого озброєння. Під вогнем опинилися місця скупчення людей: будівельний гіпермаркет, вокзал, заправна станція, супермаркет і житлові будинки, повідомили в Нацполіції.

Фото: ДСНС

Близько 11:00 атакували гіпермаркет «Епіцентр». Через обстріл загинули три людини, ще п’ятеро отримали поранення. Серед жерв – працівники й відвідувачі закладу, повідомляли в МВС.

Фото: МВС
Фото: Нацполіція

Близько 14:00 Херсон знову опинився під обстрілом, ударів завдавали по центру міста й у районі залізничного вокзалу.

За попередніми даними, одна людина загинула, шестеро отримали поранення. Пошкоджена «швидка», але медики не постраждали, повідомили в МОЗ. В ОП також пишуть, що о 15:00 до обласної лікарні доставили дитину у важкому стані.

Фото: МОЗ

Також зафіксували влучання в пасажирський вагон на залізничному вокзалі. Провідник отримав поранення, повідомили в «Укрзалізниці».

подовжена комендантська година

У місті вирішили запровадити подовжену комендантську годину. Вона почнеться о 20:00 5 травня й триватиме до 6:00 8 травня.

Протягом 58 годин буде заборонено пересуватися вулицями міста, також Херсон закриють на в’їзд і виїзд, повідомили в Херсонській ОВА.


Росія почала наступ на Херсон 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення в Україну. З 2 березня місто було повністю окуповане росіянами. Під український контроль Херсон повернули 11 листопада, відтоді місто систематично обстрілюють військові РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі