Власник Tinder, компанія Match Group, заявила, що застосунок перестане працювати в Росії 30 червня, пише Reuters.

«Ми робимо це для захисту прав людини. Наші бренди вживають заходів щодо обмеження доступу до своїх послуг у Росії й завершать свій вихід з російського ринку до 30 червня 2023 року», – ідеться в заяві компанії.

Match Group відчула негативний вплив присутності в РФ на свій європейський бізнес у березні 2022 року, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за військові злочини, скоєні в Україні, відзначає Reuters.

У квітні 2023-го німецьке видання Bild оприлюднило матеріал про те, як російські спецслужби вербують німецьких військових і політиків через Tinder. Жінки з РФ призначають побачення службовцям Бундесверу, щоби вивідати дані про німецьку оборону й поставлення зброї в Україну, ішлося в статті.

Окрім Tinder, компанія володіє застосунками для знайомств Hinge і Plenty Of Fish, якими користуються здебільшого в Європі, США й Канаді.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За рік повномасштабної війни вихід з РФ завершили лише 6% іноземних компаній, свідчать результати моніторинку KSE Institute. Повний перелік компаній можна знайти у звіті KSE.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі