До 27 травня триватиме ініціатива «Листи до вільного Криму», під час якої можна буде відправити листи підтримки кримським політв’язням, повідомили в Українському ПЕН.

Організатори пропонують писати листи незаконно ув’язненим українцям, яких окупаційні адміністрації утримують у Криму або депортували на територію РФ.

Упродовж місяця Представництво Президента в АР Крим, Український ПЕН і центр Zmina збиратимуть листи й передаватимуть їх у місця незаконного утримання кримських політв’язнів.

Листи можна буде адресувати заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, громадянській журналістці Ірині Данилович, спортсмену Узеїру Абдуллаєву й іншим політв’язням (повний список можна знайти тут).

Фото: Zmina

«Мета ініціативи нагадати про українських бранців Кремля, продемонструвати, що ними цікавляться й про них турбуються. Велика кількість листів – це також важливий меседж для адміністрацій вʼязниць про те, що людину не можна покалічити чи вбити, бо про це одразу стане відомо загалу», – пишуть організатори.

Детальну інструкцію з написання листа можна знайти за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За останніми даними українського Омбудсмана Дмитра Лубінця, Росія незаконно утримує 180 кримських політв’язнів, серед яких 116 кримських татар. У місцях несвободи перебувають 15 журналістів, зокрема заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Zmina