Українські сервіси безоплатно інтегрували «Дію» в свої процеси, що дозволило витрачати менше часу на підтвердження особи. Із застосунком, до прикладу, можна відкрити банківську картку, поселитись в готель, застрахувати авто й життя, працевлаштуватись, створити медкарту і навіть повернути евакуйовану автівку.

«У «Дії» доступні 28 послуг та 14 цифрових документів, які мають таку ж юридичну силу, як і паперові аналоги. Застосунок також дозволяє підписувати необхідні документи «Дія.Підписом» онлайн за секунди», – підкреслив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстслав Банік.

The Village Україна разом з Мінцифри пояснює, які послуги можуть отримати кияни у застосунку «Дія», крім електронних документів. 

 Відкрити банківську картку онлайн

Завдяки шерингу документів через «Дію» відкрити картку можна онлайн. Ціла низка українських банків отримує цифрові копії документів клієнтів одразу в систему компанії завдяки застосунку.

Для цього зайти в застосунок банку, вибрати варіант надати документи через «Дію» та пройти перевірку. Онлайн-шеринг через додаток уже використовують 17 банків. Серед них – Monobank, «Приватбанк», «А-Банк», «Укргазбанк», Sense Bank та Sportbank.

 Влаштуватися на роботу

За допомогою застосунку можна працевлаштуватися, не виходячи з дому. Наприклад, українська компанія Moyo підключила онлайн-шеринг документів через «Дію» і тепер може приймати на роботу нових співробітників дистанційно. Відповідно працівнику навіть не обов’язково їхати в офіс і зустрічатись з HR-менеджером.

 заСтрахувати авто і життя

За допомогою шерингу документів через «Дію» можна у кілька кліків оформити страховий поліс дистанційно. Сервіс уже інтегрували у свої системи шість страхових компаній, повідомили у Мінцифри.

Можна самостійно оформити автоцивілку та туристичне страхування на сайті Polis.ua, застрахувати життя у застосунку «Форте Лайф», оформити автоцивілку у чатботі Vitaminise та туристичне страхування у чатботі СК «Респект». Також поширити документи через «Дію» можна у TAS Life під час оформлення договору за участю фінансового консультанта, щоб отримати страхування життя, здоров’я, інвестиційне та пенсійне.

 Користуватися в медзакладах

Надати цифрові документи в «Дії» в медичних закладах можна для ідентифікації, створення медкартки, здачі аналізів. Електронні документи приймають зокрема лабораторії «Діла» й «Ескулаб», Інститут серця МОЗ України, медцентри «Новий Зір», «Мати і Дитина».

 Заселитися у готель

Для заселення у готелі достатньо лише поділитись копіями документів через «Дію» з адміністрацією готелю.

Такий функціонал у Києві вже використовують зокрема Bursa, 11 Mirrors Design Hotel, Opera Hotel та інші. Як поділитися копією цифрового документу, дивіться у відеоінструкції

 Повернути евакуйоване авто

Завдяки шерингу документів через «Дію» можна повернути евакуйоване авто.

Для цього треба поділитися електронними копіями техпаспорта та посвідчення водія у застосунку «Київ Цифровий». Заявка обробляється за кілька секунд, ви отримаєте QR-код, який дозволить забрати авто зі штрафмайданчика. 

 Забрати посилку на пошті

З допомогою застосунку можна забирати посилки на «Новій Пошті» та «Укрпошті», показавши цифровий паспорт у «Дії».

 Підтверджувати особу, коли сідаєте на потяг

Для посадки на потяг можна підтвердити особу з цифровим документом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Електронні паспорти в застосунку «Дія» від 23 серпня 2021 року офіційно можна використовувати замість паперових. 

Цифрові паспорти можна використовувати для посвідчення особи й отримання будь-яких послуг. Усі організації зобов’язані приймати паспорт у «Дії» і не вимагати паперову версію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі