Євроколія з Польщі не доходитиме до залізничного вокзалу Львова, розповів на Всеукраїнському форму міської мобільності представник Львівської міськради Антон Коломєйцев, цитує ЦТС.

Найімовірніше, євроколію прокладатимуть до станції Скнилів, що неподалік від аеропорту. Вокзал зі станцією пропонують зʼєднати за допомогою шатлів-автобусів.

За словами Коломєйцева, це дасть змогу звʼязати різні напрямки (Шегині й Мостиську), краще поєднає вантажні й пасажирські перевезення, а також створить коротке сполучення з аеропортом.

Утім, будівництво євроколії до Львівського залізничного вокзалу залишається довгостроковою метою, як і продовження лінії до Києва. Натомість ідею доведення євроколії до Брюховичів Коломєйцев називає «негативним сценарієм» через поганий транспортний звʼязок із Брюховичами. Це, за його словами, не дасть «якісно інтегрувати місто в сполучення».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку 2022 року львівська міська влада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської». Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою й Києвом через Львів.

Першу євроколію до кордону з Польщею хочуть збудувати до кінця 2023 року. Уже почали будувати ділянку євроколії з Рави-Руської й Гребенного в Польщі. Нові лінії будуватимуть поруч із наявними, а не замінятимуть старі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі