У Києві почнуть будівництво парку навколо озера Срібний Кіл «на цьому тижні», повідомив депутат Київради й голова ГО «Парк Срібний Кіл» Григорій Маленко.

Земельна ділянка площею 7,54 гектара буде розташована між станціями метро «Осокорки» й «Позняки».

Парк будуватимуть у шість черг. Перша черга – це облаштування двох вхідних груп парку (із вулиці Срібнокільської і з боку церки), а також «верхньої» транзитної доріжки, за допомогою якої можна буде дістатися від однієї станції метро до іншої. Крім того, робитимуть підпірні стіни, сходи, пандуси, проводитимуть комунікації і встановлюватимуть систему водовідведення. Після цього моститимуть доріжки фігурними елементами, озеленюватимуть парк і встановлюватимуть лави й урни в зоні забудови першої черги. Першу чергу будівництва парку планують завершити влітку 2024 року.

Більше 50 тисяч містян живуть на відстані десяти хвилин від парку, зазначив Маленко. Тому базовим елементом вирішили зробити замкнену прогулянкову доріжку навколо озера. Туди можна буде зайти з усіх сторін парку. Доріжка матиме довжину близько двох кілометрів.

Зелену зону обіцяють зробити багатофункціональною, із дитячими й оглядовими майданчиками та зонами відпочинку. Також парк має бути інклюзивним, це стосується і його внутрішніх елементів. Крім цього, передбачать локації для фізичної реабілітації українських захисників.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Роботу над концепцією парку почали ще навесні 2021 року. У листопаді тривало онлайн-обговорення проєкту. Кияни могли надавати свої пропозиції або зауваження через онлайн-анкету. «Київзеленбуд» врахував пропозиції місцевих мешканців і затвердив перелік правок, які рекомендують внести в проєкт.

Благоустроєм парку займатиметься ТОВ «Єва проджект». У серпні 2021 року вартість робіт оцінювали в 1,3 мільйона гривень. Капітальний ремонт парку навколо озера Срібний Кіл між станціями метро «Осокорки» й «Позняки» хотіли почати ще у 2022 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Київрада, скриншоти з Telegram-каналу парку