Департамент благоустрою КМДА демонтував паркан біля «Будинку з комахами», який хотіли знести, повідомляє активіст і співзасновник памʼяткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.

На паспорті обʼєкта було вказано, що забудовник планує «провести капітальний ремонт» будівлі. Але забудовник не погоджував проєктної документації, а будівельні роботи ведуть без дозволу. 

UPD. Попри демонтований паркан забудовник продовжує зносити пам’ятку на Володимирській, 93, повідомляють у «Цеглі»: «Більдувальники просто відгородили фасад будівлі від брандмауера (бічної частини) і продовжують по поверхах розбирати будівлю». Поліція в демонтаж не втручається, бо, за їхніми словами, «підстав для зупинки робіт поки немає».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав припис про припинення будь-яких робіт на обʼєкті, а також про укладання охоронного договору й надання науково-проєктної документації на проведення реставрації. Також надіслали заяву до поліції про порушення досудового розслідування.


У 2021-му департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будинок до переліку пам’яток місцевого значення. Рік потому Окружний адміністративний суд міста Києва позбавив будівлю цього статусу, але рішення так і не вступило в силу, відзначив активіст.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі