Ірпінь звинувачує Бучу в рейдерському захопленні майна «Ірпіньводоканалу», а Буча звинувачує Ірпінь у створенні смітника на річці Бучанка.

Проблема скидання будівельного сміття в заплаву річки Бучанки існувала й раніше, але саме за останній рік вона посилилася, бо Ірпінь звозить туди будівельне сміття, пишуть у міськраді Бучі. Це цементні блоки, цегла, арматура, пінопласт, поліетилен, пластикові пляшки. Через повені ситуація стала «катастрофічною», зауважує влада Бучі й додає, що від цього страждають не лише мешканці Бучі, але й Ірпеня.

У міськраді показують фото річки Буча по вулиці Технологічній кілька років тому й зараз. Там пишуть, що це саме світлини річки з боку Ірпеня й закликають ліквідувати сміттєзвалище, яке виникло.

Напередодні в міськраді Ірпеня й у «Водоканалі» заявили про «складну екологічну ситуацію на річці Бучанка» й «екологічну провокацію» з боку Бучі. За їхніми словами, представники Бучанської міської ради й КП «Бучасервіс» незаконно привласнили майно «Ірпіньводоканалу» й не допускають підприємство до користування ним. До того ж працівників «Ірпіньводоконалу» нібито не допускають до роботи, застосовуючи «грубу фізичну силу». Також вийшла з ладу насосна станція. Через це й відбувається злив нечистот до річки Бучанка.

Також, згідно з повідомленнями з боку Ірпеня, представники КП «Бучесервіс» припинили виставляти жителям Бучанської громади рахунки за водовідведення й тепер виставляють лише за воду. Крім того, вони нібито закликають не сплачувати рахунки «Ірпіньводоканалу». З цієї причини в Ірпені перепідключають частину абонентів на мікрорайоні БКЗ, які «опинилися в заручниках таких бучанських господарників», а також там зауважили, що звернулися до правоохоронних органів.

«Перекриття колектора керівництвом КП «Ірпіньводоканал» – це спроба відволікти увагу від реальної проблеми. Не наша каналізаційно-насосна станція №4, а саме стихійний смітник на Технологічній, і є причиною засмічення Бучанки», – прокоментував заяву заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Комунальний конфлікт триває вже більше року. У лютому 2022 року Ірпінська міськрада ухвалила рішення щодо створення спільного з Бучею водоканалу, який забезпечуватиме водою Бучу й Ворзель. За словами мера Ірпеня, аналогічне рішення має ухвалити й Бучанська міська рада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі