Причиною спалаху в Києві, за попередньою інформацією, було падіння супутника NASA, заявили в Київській міській військовій адміністрації.

«Близько 22:00 19 квітня в межах Києва в небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкта. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Щоб уникнути жертв від падінь на землю уламків, була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас у командуванні Повітряних сил ЗСУ поки не підтверджують інформацію про падіння супутника, повідомляє «Суспільне».

UPDУ NASA спростували інформацію про падіння їхнього супутника над Києвом. Там кажуть, що він усе ще перебуває на орбіті й перебував у той час, коли над Києвом спостерігали яскравий спалах (близько 22:00 19 квітня).

UPD. Яскравий спалах над Києвом увечері 19 квітня не був спричинений супутником NASA, уточнюють у КОВА. «Що саме це було, мають з’ясувати винятково фахівці», – додають там. Кажуть, інформацію про ймовірне падіння американського сателіта оприлюднили, щоб заспокоїти киян і з поміткою «попередня інформація». На той момент було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі