Найбільш безпечні міста для подорожей за індексом жіночих соло-мандрівок (Solo Female Traveler City Index) визначив бельгійський бренд Kipling.

Індекс складали вперше. Для його визначення використовували критерії, як-от: пропозиції активностей і визначних памяток, групові заходи, транспорт, безпека в хостелах і гендерна рівність.

 Гамбург (Німеччина)

Гамбург – це друге за величиною місто Німеччини. Воно портове, раніше було рибальським селом, тому тут є кухня з морепродуктами. Гамбург зручно досліджувати пішки й на велосипеді. Через «міські джунглі» його називають «другим найбільш зеленим містом Німеччини».

Радять відвідати район Шпайдерштадт, що внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед нетуристичних районів – селище Бланкенезе біля річки Ельба з рибальськими будиночками й театральними виставами просто неба.

 Мюнхен (Німеччина)

Столиця Баварії не лише про «Октоберфест», стверджують укладачі індексу. Вони відзначають зручну мережу транспорту, а також описують це місто як «центр культури». Можна відвідати найстаріший фермерський ринок у Мюнхені, мюнхенський Англійський сад і барокову церкву Адама.

 Единбург (Шотландія)

Шотландію вважають безпечною не лише для жінок, але й для самотніх мандрівників ЛГБТК+. Там можна знайти готичні будівлі, фестивалі вистав і Королівський ботанічний сад Единбурга площею 72 гектари. Місто також називають «столицею гурманів Великої Британії».

 Фару (Португалія)

Крім гарного транспортного сполучення, тут можна скористатися екскурсіями на човнах. Пляжі, «бурхливе нічне життя» й на додачу історичні пам’ятки в старому місті, де можна погуляти крихітними вулицями із 2000-річною історією. Там також є «капела кісток» (Capela dos Ossos), побудована зі скелетів 1200 ченців.

 Дублін (Ірландія)

Можна відвідати місця зйомок «Гри престолів» і паби з живою музикою, а можна просто проїхати класичним веломаршрутом до Дублінського замку й музеїв, стверджують укладачі рейтингу.

 Прага (Чехія)

Столицю Чехії описують як «центр богемної культури». Карлів міст і визначні пам’ятки старого міста навряд чи конкуруватимуть із «пивними ваннами» й «пивними масажами» в спа-центрах, але така опція є. Також багато місць для «самотніх книголюбів», включаючи Валдштейнський сад і бібліотеку Страгова.

 іракліон (Крит)

Тут пляжний відпочинок (налічують більш ніж 30 пляжів) можна поєднати з міським. Зокрема, можна відвідати Кносський палац, де мешкав Мінотавр із міфів, або традиційні таверни із критською кухнею й місцевими винами.

 Гельсінкі (Фінляндія)

Туди можуть втікти ті, хто цікавиться мистецтвом, модою й архітектурою: місто називають «скандинавською столицею дизайну». Також можна відвідати ринки з морепродуктами й спа-центри.

У десятку найкращих міст для жіночих соло-мандрівок також увійшли Краків (Польща) і Цюрих (Швейцарія).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними Booking, 84% соло-мандрівників у всьому світі – жінки, а дані Google вказують, що більше половини (55%) пошукових запитів щодо мандрівок на самоті надходять від жінок, особливо «міленіалок» (тобто тих, кому зараз приблизно від 27 до 42 років). Такі цифри наводить ресурс про подорожі Travel off Path.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Kipling