Кияни можуть провести в церкві усю ніч, якщо прийшли туди до комендантської години, повідомили у КМВА. 

Залишати храми і знаходитися на вулицях чи інших громадських місцях під час комендантської години  заборонено, додають в КМВА. При оголошені повітряної тривоги і священослужителі, і відвідувачі храмів мають обов’язково перейти до найближчого укриття.

Проте, КМВА радить усе ж відмовитися від походів до церкви уночі та одразу після закінчення комендантської години, щоб уникнути скупчень. 

Зокрема, у Києві Православна церква України проведе святкове богослужіння у Михайлівському золотоверхому соборі, а також в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, повідомив в ефірі телемарафону протоієрей ПЦУ Михайло Омелян. В Успенському соборі служба почнеться 16 квітня о 6:00. Транслювати богослужіння будуть також онлайн на ресурсах «Суспільного».

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви на Лівобережному масиві в Києві служба розпочнеться о 7:30, а саме освячення пасок – об 11:00. 


Водночас у Хмельницькій області комендантську годину у великодню ніч скоротили до трьох годин: з 00:00 до 03:00. У Кропивницькому також скоротили час комендантської години – вона діятиме із 00:00 до 04:00.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі