НАБУ завершило досудове розслідування у справі колишнього очільника «Нафтогазу України» Андрія Коболєва, повідомили в НАБУ.

Олексій Носов

Вищий антикорупційний суд не задовільнив клопотання Національного антикорупційного бюро продовжити досудове розслідування. Тепер матеріали досудового розслідування відкрили для ознайомлення.

У чому підозрюють Коболєва

Колишнього голову правління НАК «Нафтогаз Україна» Андрія Коболєва підозрюють у тому, що він виписав собі премію на 229 мільйонів гривень більше, ніж дозволено законом.

Як пише «Економічна правда», премія, яку мав отримати Коболєв, передбачалася за перемогу в Стокгольмському арбітражі над «Газпромом» у 2018 році. Українська компанія відсудила в російської 4,6 мільярдів доларів у справі про транзитний контракт. Наглядова рада державного «Нафтогазу» затвердила рішення про виплату премій правлінню, а саме йшлося про 46 мільйонів доларів премії. 

Проте є постанова Кабміну, яка визначає нормативні розміри таких виплат – 37,48 мільйонів гривень. Тож сума, яку отримав ексголова «Нафтогазу», перевищує її на 229 мільйонів гривень. 


Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Коболєву у вигляді носіння електронного браслета й призначив заставу у розмірі 229 мільйонів гривень. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі