У Південній Кореї соціально замкнутим молодим людям платитимуть по 500 доларів на місяць, щоби ті виходили з дому, пише The Guardian.

Це урядова програма, яка покриватиме витрати на проживання, освіту, підтримку здоровʼя й консультації щодо працевлаштування для людей віком від 9 до 24 років.

Так у суспільство хочуть реінтегрувати людей, які відчувають соціальну тривогу й економічну незахищеність, а тому й ведуть відлюдькуватий спосіб життя.

Крім того, у такий спосіб хочуть підвищити рівень народжуваності в країні, адже у 2023 році Південна Корея стала єдиною державою у світі з коефіцієнтом народжуваності нижчим за одиницю. Це значить, що на одну жінку в середньому народжується 0,78 дітей.

Уряд Південної Кореї планує надавати й інші види допомоги підліткам: купувати їм шкільне й спортивне приладдя, а також оплачувати корекцію зовнішнього вигляду, зокрема шрамів, яких підлітки можуть соромитися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 350 тисяч людей у віці від 19 до 39 років у Південній Кореї вважаються самотніми або ізольованими, наводить статистику Корейський інститут охорони здоровʼя й соціальних справ. Це близько 3% цієї вікової групи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі