Архітекторка з Харкова Ольга Клейтман пропонує втілити в Черкасах проєкт реконструкції частини набережної Дніпра, повідомили в Черкаській міській раді.

Робоча назва проєкту – «Вогнище козацтва», він передбачає максимальне збереження природного ландшафту та враховує уподобання людей різного віку, кажуть у міськраді. Проєкт представили містянам для ознайомлення й обговорення.

Архітектурна концепція проєкту відображає прагнення «відновити звʼязок із природою, який люди втратили, проживаючи в містах», відзначили в департаменті архітектури та містобудування Черкаської міськради.

На набережній пропонують облаштувати дитячі ігрові зони в парку й біля води, спортивні майданчики, а також пластовий табір із патріотичного виховання.

Проєктом передбачені прогулянкові стежки, зона пікніків і зони «тихого відпочинку» біля води, майданчики для мінігольфу. Також планують створити інтерактивні зони відпочинку для людей з інвалідністю з тактильними елементами для людей з вадами зору, а також з ігровими столами й спортивним обладнанням, підлаштованим для людей на кріслах колісних.

Також на території можуть розташувати школу з веслування, човнову станцію, сезонні кафе, прокат пляжного знаряддя, майданчики для вигулу тварин, укриття, кажуть у міськраді.

Наразі триває техніко-економічне обґрунтування проєкту. Після проходження експертизи й затвердження документації розпочнуть проєктування наступної стадії.

Через повномасштабну війну роботу над проєктом довелося призупинити, однак місто все ж збирається реалізувати проєкт у межах програми соціально-економічного й культурного розвитку на 2020–2023 роки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Архітекторка Ольга Клейтман – засновниця SBM Studio, яка також розробляла проєкт реконструкції для парку «Саржин Яр» у Харкові.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі